Ride & Seek®
The ultimate backcountry challenge

Skoterorienteringen Ride & Seek® i Arjeplog gör uppehåll på obestämd framtid.

 Arjeplog 2020-09-23

Sedan 2014 har aktivitetsbolaget Experience Arjeplog arrangerat skotertävlingen Ride & Seek som varit en återkommande höjdpunkt i snöskotersverige. Upp till 70 deltagare har årligen, i början av februari, navigerat mellan ett antal checkpoints placerade i bergig terräng i närheten av Arjeplog. 2019 ställdes tävlingen in på grund av bristande snödjup men 6st race har genomförts genom åren, plus en längre variant år 2018 som sträckte sig över två dagar.
Nu har arrangörerna beslutat att inte fortsätta arrangera tävlingen.
-Vi vill avsluta på topp och känner att vi genomfört 7st bra arrangemang. Vi kan inte ta det mycket längre än såhär, säger Joakim Armgren som varit med som arrangör från dag ett. Utvecklingskurvan har nämligen varit brant och fokus har varit på att få till en svår bana. Det har också varit väldigt viktigt att publiken får ta del av racet med hjälp av GPS övervakning och livesändning från helikopter.
Efterfrågan på startplatser har varit extremt stor och deltagarfältet brukar fyllas på ett par minuter efter att anmälan öppnats.
-Jag minns att vi auktionerade ut en startplats för några år sedan, där summan oavkortat skulle gå till Barncancerfonden. Den startplatsen såldes för 10 000 kr, säger Anton Högberg som varit med som arrangör sedan 2017.
Beslutet att inte genomföra Ride & Seek längre grundar sig dels i geografiska begränsningar, dels ur ett naturskyddsperspektiv där vi vidtagit väldigt många åtgärder för att minimera störning och skada men också ur ett marknadsmässigt perspektiv där bolaget fokuserar på nya möjligheter och produkter.

Vi tackar samtliga deltagare och funktionärer genom åren för imponerande insatser.

 

Med vänliga hälsningar

Joakim Armgren

Anton Högberg

info@experiencearjeplog.se

https://experiencearjeplog.se/